«

»

Feb
27

Delft

Spoorzone Delft

Mijn campagneweek begon en eindigde in Delft. Maandagochtend liet Tonny van der Vondervoort, de provinciale lijsttrekker van de PvdA in Zuid-Holland zichzelf en een aantal partijgenoten uit alle bestuurslagen voorlichten over de aanleg van de spoortunnel in Delft. Daarna werd geflyerd bij het prachtige stationsgebouw, dat thans omringd wordt door een adembenemende hoeveelheid bouwactiviteiten.

Voor de Delftenaren betekent dit natuurlijk veel overlast, maar men verdraagt die op grootse wijze. Voor mij is het een prachtgezicht. Ik was een paar jaar voorzitter van de raad van commissarissen van het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Dat bedrijf moet de wens van de stad Delft helpen uitvoeren om het spoorviaduct dat de stad in tweeën snijdt, te vervangen door een spoortunnel.

En het is fantastisch om te zien hoe dit plan nu wordt uigevoerd. Over een paar jaar zal de stad Delft weer ‘heel’ zijn. De trein rijdt dan ondergronds, er verrijst een schitterend nieuw stadskantoor en er komt een prachtige woonwijk.

En om de week af te sluiten heb ik met een groep Delftse PvdA’ers zaterdag in de stad rozen en pamfletten uitgedeeld. Het regende dat het goot, maar de mensen waren vriendelijk. Rozen vormen altijd een goede aanleiding voor een praatje over politiek. Als ik naar de reacties van de mensen luister kon het woensdag wel eens een mooie verkiezingsdag worden.