«

»

Feb
18

Campagne

NOS-debat 14 februari

Prachtig zo’n campagnetijd. Debatten, canvassen, flyeren, het kan niet op en ik heb er altijd plezier in.

Vorige week zaterdag Den Bosch, morgen Lansingerland. Prima zolang het niet regent.

X
X


Ook de NRC doet goed aan de campagne mee. De abonnees van de kwaliteitskrant krijgen nu twee keer per week artikelen van de PVV’er Martin Bosma voorgeschoteld. Een paar dagen geleden een column en vandaag een nog langer opiniestuk onder de titel: ‘Havenaar begrijpt de Islam niet en is een vijanddenker’. Een vijanddenker, daar houden ze in de PVV echt niet van.

Ook in de NRC een interview met Roger van Boxtel. Die was ‘prettig verrast’ door het optreden van Machiel de Graaf, de PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer tijdens een televisiedebat op maandag. “Geen enkele schroom, goed gebekt.”

Ik zat bij dat debat in de zaal, schuin tegenover een meisje met een hoofddoekje en in een T-shirt van D66. Ze keek niet prettig verrast toen Machiel zijn boutade over het hoofddoekje als symbool van onderdrukking zonder schroom en goed gebekt op haar en alle hoofddoekjesdragers afvuurde.

Het was natuurlijk ook een briljante ingeving van de NOS om een punt uit het verkiezingsprogramma van de PVV tot hoofdonderwerp van het debat uit te roepen. Eenzijdig? Nee hoor, dat was het niet, zo legde Ferry Mingelen uit. Men had immers ook een stelling over Europa, die volgens hem tegenwicht bood.