HILARIO is verschenen!

Begin april is Hilario – mijn tweede thriller – verschenen. In 2014 publiceerde uitgeverij Conserve mijn eersteling, Operatie Vuurvogel. Dit keer heb ik ervoor gekozen het boek zelf uit te geven, in voortreffelijke samenwerking met de Boekenbent in Barneveld. Dat was een heel interessant en relaxed proces. Hilario is vanaf heden dus verkrijgbaar via de boekwinkel en internetboekwinkel en bij de Boekenbent.

Waar gaat Hilario over? Dat is bij thrillers altijd een goede vraag. Van tevoren mag je het plot niet verklappen en als het goed is kan haast niemand het na afloop navertellen. In Hilario zit overigens wel een aantal serieuze thema’s, waar je desgewenst op kunt kauwen. Maar het belangrijkste van thrillers is dat ze de lezer boeien en intrigeren, zodat hij of zij dóór wil lezen tot de laatste bladzijde. Die eindigt in dit geval passend met een nieuwe berijming van het Wilhelmus.

Dit meldt de achterkant:

Een aanslag in Scheveningen op een medewerker van de veiligheidsdienst mislukt op het nippertje. Commissaris Banning wordt bij zijn speurtocht naar de dader gehinderd door een publiciteitshongerige minister. Ook het beoogde slachtoffer van de aanslag geeft maar mondjesmaat medewerking. Een tweede aanslag volgt.
Langzaam ontrafelt Banning een dramatische gebeurtenis uit een ver verleden. Misbruik van DNA-onderzoek blijkt de levens van de hoofdpersonen in een verstikkende greep te houden. De handeling verplaatst zich naar Lanzarote waar de vrouw woont, die daarbij een sleutelrol speelde. Alle betrokkenen geven een eigen interpretatie van de waarheid, die ze echter maar ten dele kennen.
Een meeslepend verhaal over liefde, afgunst, vernedering en wraak, waarin ernst en humor elkaar als vanzelfsprekend afwisselen.

Vraag naar HILARIO in uw eigen boekhandel!

Klaas de Vries